Bjud gästerna på en middag i trädgården

Få saker är så trevligt och avslappnat som att äta middag i trädgården. Bjud in gäster en ljummen sommarkväll och njut av en härlig middag tillagad med hjälp av en sous vide. Trevligt sällskap, naturligt ljus, som från ett takfönster, tillsammans med god mat gör att det är svårt och misslyckas. Till efterrätt går det att göra en god sorbet genom att använda blenders. Mysig belysning, musik på låg volym och sköna möbler att sitta i kan göra att umgänget varar under många timmar. Finns det ett uterum är inte vädret lika avgörande för om middagen kommer gå att ha utomhus eller inte. 

Blir det lite kyligt framåt kvällen är en fin gest att erbjuda sköna tofflor och en varm pläd att vira runt axlarna. Som gäst är det inte alltid bekvämt att behöva fråga om ett extra plagg för att det börjar bli kallt och det är absolut inte kul att sitta och frysa under en längre stund. Som värd av en middag är det inte bara maten du ansvarar för utan också flera små saker runt omkring som kan vara bra att tänka på. Att ge gästerna det lilla extra.

Små saker kan vara att sätta upp en egen handduk att torka händerna på för varje gäst. Duka bordet med olika drycker så att alla kan välja fritt vad de önskar och redan i förväg fråga om eventuella allergier. Om gästerna har med sig blommor så ställ direkt fram den på bordet för att visa uppskattning. Laga maten tillsammans och att bjuda på en välkomstdrink kan vara två andra sätt att direkt skapa en sammanhållning bland gästerna. Utgå ifrån hur väl ni känner varandra och vilken typ av relation det är som ni har tillsammans – det gör det lättare att lägga sig på en lagom nivå direkt från start.