Bygg ut med en takterrass

För att ge dig lite extra utrymme och ett hem som är väldesignat så kan det vara en fördel att bygga ut. Kanske har du också barn som snart behöver ett eget rum, men eftersom ni trivs i området så vill ni inte leta efter ett större hus. En husförsäljning kan också komma att bli en ganska kostsam historia och att bygga ut är isåfall ett fantastiskt alternativ. Ni får tillräckligt med plats och kan även skräddarsy bygget med passande takfönster och kanske även en takterrass?

Med mer plats hemma kommer ni också att vilja stanna hemma mer och hitta passande aktiviteter i området. Glöm inköp av skalbyxor för dam eller utrustning till din campingsemester. Lägg istället de sparade pengarna på att få det riktigt fint hemma.

Vad ska man tänka på när man bygger ut?

Det allra viktigaste är att du ser över marken som utbyggnaden ska läggas på. Om du anlitar en byggfirma för att göra utbyggnaden kommer de säkerställa att marken är duglig och att en utbyggnad av huset faktiskt är möjligt. I annat fall kan du även behöva kosta på att dränera marken eller lägga på grus, för en mer hållbar konstruktion. Planerar du däremot att utföra jobbet själv och du inte har kunskapen som krävs för att studera marken så bör du hyra in en besiktare.

Glöm inte att ansöka om bygglov

För en utbyggnad av hemmet krävs det också ett godkänt bygglov, där du ansöker på kommunen för att få bygglovet bekräftat. Om du inte ansöker om bygglov kan det leda till rejäla extra kostnader och böter. Så ha bygglovet klart innan byggandet påbörjas.