Goda och enkla lunchlådor

Lunchlådor ska vara enkla att göra och goda att äta! Det är lätt att man fastnar i gamla spår så idag tänkte vi dela med oss av ett par spännande idéer på härliga lunchlådor. Lax i ugn och krämig pasta är två av våra största favoriter. De är väldigt mättande och passar perfekt när man arbetar hårt med fysiskt arbete en hel dag.

Krämig vitlökspasta med spaghetti, parmesan, ärtor och bakom är snabbt och enkelt gjort. Koka upp pastan och stek på bacon under tiden. Häll av det mesta av pastavattnet när pastan är redo och spar cirka en dl och för över till en stekpanna. Tillsätt crème fraiche och majs om du tycker om majs och låt puttra i ett par minuter. Lägg sedan till gröna ärtor och krydda med salt och peppar. Låt det sedan svalna utan lock innan du för över pastan till dina matlådor. Lägg baconbitarna på toppen och strö över rikligt med parmesanost. Notera att denna maträtt är ännu godare dag två!

Min fru lagar ofta lax i ugn och det är också en klassisk favorit i vårt hem. Sist hon lagade denna köpte jag ett återfuktande läppglans i butiken till henne som tack. Du behöver laxfilé, kokt potatis, purjo, cocktailtomater och crème fraiche. Så enkelt är det! Fyll en ugnsform med skivad potatis, purjolök, halverade cocktailtomater och krydda med lite salt och peppar. Lägg sedan laxfilén på toppen och krydda efter behov och häll över crème fraiche. 25 minuter i 170 grader i ugnen.