Så putsar du dina fönster

Om du vill putsa dina fönster inför julen kan vi komma med några smarta tips för hur du får riktigt skinande vackra fönster med medel som du lagar hemma själv med vatten, diskmedel och ättika. Ja, du läste rätt! Blanda ditt eget fönsterputsmedel istället för att köpa det i butiken. Det blir både billigare och bättre så. Blanda först fem deciliter varmt vatten med lite diskmedel och en halv kapsyl ättika och häll sedan i det i en sprayflaska. de tillbehör du behöver är en fönsterskrapa, tidningspapper och trasor. Använd microtrasor, bitar av gamla lakan eller kökshanddukar.

Börja med att spraya medlet och gnugga med trasorna så att fönstren blir riktigt rena. Rengör dem gärna ett par gånger och använd skrapan efteråt. Det sista steget är att använda tidningspapper över hela fönstret för att få den där perfekta blanka ytan. Så: spraya, gnugga, skrapa och sedan tidningspapper. Men putsa aldrig dina fönster i direkt solljus, eftersom det torkar för snabbt om solen skiner på. Då hinner man inte skrapa och putsa snabbt nog, vilket leder till oönskade resultat.

Vi fick i uppdrag att putsa fönstren på ett kontorshotell Stockholm city i Vasastan och det var en stor byggnad med otaliga fönster – stora, fina fönster – och när vi var klara med jobbet såg det alldeles fantastiskt ut. Så det spelar ingen roll om du ska putsa fönster på ett litet hus eller en stor byggnad med hundratals fönster. Använd dessa tips så kommer du att få fantastiska resultat.