Se till att kylan stannar utanför

Upplever du att vissa rum är kallare än andra där hemma? Det är inte så svårt som man kan tro att täta sina fönster på egen hand och därmed förhindra att kall luft kommer in om vintern. Med täta fönster kan man spara mycket pengar och ha det varmt och skönt hemma till en lägre prislapp. Det kostar knappt någonting alls att täta sina egna fönster. En ny rulle med tätningslist som är sex meter lång kostar cirka 80 kronor på butiker som Jula och Clas Ohlson. Men om fönstret är väldigt gammalt och slitet kan det löna sig att investera i nya fönster istället för nya utemöbler till altanen i år, speciellt om det inte är dubbelglasat.

Det första steget är att ta bort den gamla listen, vilket man kan göra med en kniv, mejsel eller annat verktyg om det inte går att dra av den. Gör rent och rensa bort alla rester från den gamla listen för att försäkra dig om att den nya listen fastnar ordentligt. Notera att även om listerna är självhäftande så kan det vara klokt att använda en häftapparat för att säkra listen ytterligare.

Hur bred ska listen vara då kan man undra! Listen ska vara lika bred som springan i fönstret eftersom det leder till att listen trycks ihop när man stänger fönstret. När man ser att räkningarna går ner kan man fira med ett par nya barstolar från HKliving eller något annat snyggt som förgyller hemmet. Ett takfönster kanske?