Viktiga saker på en fastighet

Fastigheter är något att vårda och ta hand om på bästa sätt. Börja granska fastigheten uppifrån och ner. Hur är takets skick? Det är viktigt att det inte finns några hål som släpper in vatten då det kan sprida fukt ner i hela huset. Ett bra tak är en oerhört viktig utgångspunkt för att bibehålla ett friskt hus. Panelen runt om huset ska hålla isolering och liknande torr – oavsett om det handlar om trä, sten eller annat material. Isoleringen hjälper ju till att behålla värmen invändigt, är den skadad kommer värmen smita ut och det går åt mer energi att värma upp.

Nästa steg att spana in är fönster. Gamla fönster har ett väldigt dåligt U-värde vilket innebär att de släpper in kyla och ut värme. Två- eller treglasfönster kan också vara något att se över för att få ett så energieffektivt hus som möjligt. Lågt U-värde innebär att det är riktigt bra fönster som gör sitt jobb på bästa sätt. De takfönster som finns hos Rebecco håller högsta kvalitet och den som installerar ett i sitt hem kommer inte behöva oroa sig för att det kommer att låta värmen smita ut från huset.

Grunden på huset ska vara torr och se bra ut. En blöt grund innebär ofta något form av problem. I en fastighet ska det inte finnas några märkliga lukter eller finnas exempelvis fläckar i ett innertak. Det är varningsklockor som är väldigt viktig att uppmärksamma och ta på allvar. Mycket brukar gå att rätta till men frågan du bör ställa dig är hur mycket det kommer att kosta. Allt handlar slutligen om en kostnadsfråga och tanken är kanske inte att byta hela taket som första åtgärd i en nyinförskaffad fastighet. Var smart och gå igenom dessa punkter för att hitta en fastighet som mår bra.